Kedves Felhasználónk!

A [freemail]-nél napról napra azért dolgozunk, hogy neked, felhasználónknak a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Fontosnak tartjuk, hogy a frissítésekkel, új funkciók megteremtésével biztonságosabbá, modernebbé, praktikusabbá tegyük a [freemail] rendszerét.

Az elmúlt napokban bevezetésre került a [freemail] rendszerében több új funkció is, bejegyzésünkben ezekről olvashattok részletesen.

Csillagozás

Az eddigi visszajelzések alapján azt tapasztaltuk, hogy a felhasználói élményt növelhetnénk, ha a különleges, kiemelkedő leveleidet egyszerűen meg tudnád különböztetni a többi levéltől. Ezért úgy döntöttünk, hogy bevezetjük a csillagozás funkciót, amellyel kiemelheted a számodra fontos üzeneteket.

Kétlépcsős azonosítás

Napjainkban egyre nagyobb veszély fenyeget minket az internetes felületeken, jelszavainkat, levelezéseinket, privát adatainkat sorozatosan megpróbálják rossz szándékú idegenek eltulajdonítani. A kétlépcsős azonosítás opcionális bekapcsolásával bejelentkezéskor kérni fogjuk, hogy a telefonodra letöltött Google Authenticator programban megjelenő biztonsági kódot is add meg a jelszavad mellett, ezzel meggyőződünk, hogy valóban te szeretnél fiókodba bejelentkezni. A funkciót nem kötelező bekapcsolni, de erősen ajánlott biztonságod érdekében. Természetesen beállíthatod, hogy az általad megbízhatónak ítélt eszközöknél ne kérjük mindig a biztonsági kódot is és lehetőséged lesz egyszer használatos tartalék kódokat is letölteni, hogy akkor is be tudj jelentkezni, ha nem férsz hozzá a telefonodhoz

Miért jó ez neked?

A kétlépcsős bejelentkezés segítségével fiókodat még biztonságosabbá teheted és megakadályozhatod, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön a levelezésed és személyes adataid.

Hogyan működik?

A kétlépcsős bejelentkezés használatával az e-mail és jelszó páros megadása után telefonodra egy kód érkezik, amely beírásával tudod csak megnézni fiókod tartalmát. Természetesen nem kell mindig kódot megadnod, itt is beállíthatod a „Megbízható eszköz” lehetőséget.

Mit jelent a „Megbízható eszköz”?

A megbízható eszközök esetében a jövőben nem fogunk tőled biztonsági kódot kérni bejelentkezéseid során. Csak akkor válaszd ezt a lehetőséget, amikor olyan eszközről lépsz be, amiről máskor is be fogsz jelentkezni. Ezt az opciót a bejelentkezésnél választhatod ki.

Hol tudod beállítani a kétlépcsős bejelentkezést?

A fiókodba belépve a „Beállítások” között keresd a „Biztonság” menüpontot. A „Kétlépcsős bejelentkezés” „Bekapcsolva” részénél válaszd az „Igen” opciót, és add meg jelenlegi jelszavad, majd nyomd meg a „Mentés” gombot.  

Ahhoz, hogy használni tudd a kétlépcsős bejelentkezést, töltsd le a Google Authenticator applikációt a telefonodra és szkenneld be a megjelenő QR-kódot. Ha valamiért nem tudod beszkennelni a QR-kódot, akkor az alatta megadott kódot írd be az alkalmazásba.

Google Play letöltés: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2&hl=hu

App Store letöltés: https://itunes.apple.com/us/app/google-authenticator/id388497605?mt=8

Ha sikeres volt az összekötés, írd be újra jelenlegi jelszavad és nyomj a „Mentés” gombra, ahol meg fognak jelenni az egyszer használatos biztonsági kódok.

Mit tegyek a megjelenő biztonsági kódokkal?

Ha valamilyen oknál fogva nem lenne nálad a telefonod, vagy nem jön meg a kód, akkor az alábbi kódok egyikével is be tudsz lépni. Azonban vigyázz, ezek egyszer használatos kódok, azaz csak egyszeri belépésre jogosítanak. Javasoljuk, hogy írd fel/nyomtasd ki őket és rakd el jól, mert más módon nem fogunk tudni beengedni a fiókodba!

Honnan kaphatok további biztonsági kódokat?

Amennyiben elhagytad az elmentett biztonsági kódokat vagy elhasználtad az összes egyszer használatos kódot, kapcsold ki a kétlépcsős bejelentkezést, majd kapcsold be újra, a beállítási folyamat végén pedig új kódokat fogsz kapni.

Az új funkciók használatáról további információt a Gyakori kérdések között találsz! Reméljük, hogy biztonsági újításunk elnyeri a tetszésedet és hasznosnak ítéled az új funkciót!

Üdvözlettel,
a [freemail] csapata

Új funkciók a [freemail]-en!